Dahab

Sharm El-Sheik-től 90 km-re északra, egy régi beduin településre épült Dahab városa (a szó jelentése: arany), mely kiváló merülő- és kiránduló célpont a Sharm-ban nyaralók számára. Hangulata, légköre teljesen más, mint Sharm el-Sheikh-é.

Két részre osztható a nyaralóterület:

A tengerparti városközpont, melynek központja az egykori beduin település, Assalah, egy kissé hippi hangulatot áraszt tengerparti sétányával, melyet közvetlen parti éttermek, beduin stílusú kávézók, másik oldalán bazársor övez. Érezhető, hogy a helyet inkább a lazaságukról és megszállottságukról híres búvárok látogatják legnagyobb számban, hiszen a búvárbázisok közvetlenül a parti sétány mentén találhatók és a merülések is a partról indulnak.

Az újabb városrészben, a déli öbölben található Dahab másik vonzereje, a kite-surf paradicsom. Északon pedig a Blue Hole és a Canyon merülő helyek, mindkettő a technikai búvárok és a szabadtüdős búvárok Mekkája.

Merülőhelyek:

Ras Abu Galum, Blue Hole-El Bells, The Canyon, Ras Abu Helal, Eel Gardens, Lighthouse, The Islands, Napoleon Reef, Moray Garden-Golden Blocks, Three Pools, The Caves, Gabr el-Bint.