Gyakori Kérdések

1Mit kell hoznunk a hajóra?
Hajós programoknál minden esetben szükség van az útlevélre (kikötőben ellenőrizhetik), törölköző, naptej, ha van saját ABC felszerelésed (maszk, uszony, légzőcső). Végzett búvároknak 1. merülési napra a búvárigazolvány, merülési napló és búvárfelszerelés (ha van saját).
2Mi a teendő, ha érzékeny vagyok a tengeri betegségre?
Vannak olyan gyógyszerek, amik csökkentik vagy megszüntetik a rosszullétet, ilyen pl. a Magyarországon kapható Daedalon, ennek egyiptomi megfelelője azonos hatóanyag tartalmmal, a Dramenex. Érdemes a hajóra szállás előtt 1 órával bevenni. Ajánlott olyan gyógyszert használni, amit már kipróbáltunk és nincs gyógyszerallergiánk.
3Lehet-e kivinni az országból kagylót, csigát, korallt?
Helyi szabályok szerint szigorúan tilos a tengerből illetve a tengerpartról is összegyűjteni kagylókat, csigákat, korallokat és kivinni az országból. Repülőtereken ellenőrzik és büntetést von maga után.
4Kell-e vízumot vásárolnom sharm el sheikh-i nyaralásomra vagy hajós programokhoz?
Ha Sharm El Sheikh-en szeretnél tartózkodni és nem tervezel kirándulást pl. Kairóba vagy a Színes-kanyonhoz, akkor elegendő a sínai pecsét (ami szintén vízum, de ingyenes és 14 napos tartózkodásra jogosít a Sínai-félsziget "C" szektorában (Sharm, Dahab, Nuweiba, Taba). Hajózáshoz is elegendő a sinai pecsét, kivéve ha búvárként Thistlegorm hajóroncs merülését tervezed (lásd: Vízum és Nagykövetség menüpont).
5Hány éves kortól lehet kipróbálni a merülést vagy tanfolyamot végezni?
10 éves kortól ki lehet próbálni a búvárkodást egy próbamerülés alkalmával és ez az alsó korhatár a tanfolyam végzéséhez is (junior open water).